HSFcon: DRABBLE MEESTERWERKEN

Een volledig verhaal schrijven in precies100 woorden. Onmogelijk? Echt niet! Tijdens HSFCon 2022 gaf Sandy Butchers een workshop in de kunst van het drabbelen. Van basis opzet tot het vinden van de juiste plottwist en het uitpluizen van het aantal woorden... met een lange concentratie stilte en een goede lach op het eind, zijn er flink wat drabbles geschreven."Bij een drabble heb je geen tijd om werelden te scheppen, om over cultuur te vertellen of om een karakter mee te nemen in een persoonlijke ontwikkeling. Je hebt 100 woorden, hier en nu."

Sandy Butchers werkt al een aantal jaar met korte (en héél erg korte!) verhalen. In 2018 belandden meerdere van haar drabbles in de Canadese verzamelbundels: Forgotten Ones en Dark Magic (Eerie River Publishing). Maar daar hield haar werk binnen de korte fictie niet op. Ook de core van The Singularian is gebaseerd op een format van korte verhalen tussen de 500 en 2000 (soms meer) woorden.


"Ieder verhaal is een op zichzelf staand moment in de tijd. Ieder verhaal kan individueel gelezen worden. Maar ook ieder verhaal is onderdeel van een geheel."

The Singularian is sinds 2021 ook in Nederland verkrijgbaar. Zo kun je je abonneren op de maandelijkse afleveringen in e-book of paperback format, óf kun je de Hardcover Collector's Edition bemachtigen. Nieuwsgierig? Neem dan snel een kijkje op Patreon.com/SandyButchersMEE GEDAAN? DEEL JE WERK!

De workshop was een groot succes! Alle deelnemers gaven aan nog nooit eerder een drabble te hebben geschreven. Toch was het bij vrijwel iedereen gelukt om een grappig, spannend of duister verhaal op te schrijven in minder dan een half uur tijd. Wil jij je verhaal met ons delen? Dat kan! Graag zelfs! Vergeet niet om aan het einde even #HSFCON te gebruiken!


Typ je verhaal hieronder in de comments hieronder.


 

Tags: #drabble #schrijven #workshop #hsfcon #friedland #sneek #verhalen #korteverhalen #shortfiction #microfiction


66 views10 comments

Recent Posts

See All